free joomla image slider

PERMOHONAN SECARA ONLINE

Web : https://sptv.moe.gov.my/

Permohonan : https://sptv.moe.gov.my/mohon_kvsmt/pt3.cfm

Semakan : https://sptv.moe.gov.my/semakan_kvsmt/aplikasi_tutup.cfm?CFID=32638517&CFTOKEN=9e1acf6b6fa8a7b0-6B527EE0-5056-A222-C534CF083B8AA49F

Tarikh online : 15 Okt 2019

Tarikh Tutup Permohonan Online : 19 Disember 2019

Semakan : 15 Januari - 21 Januari 2020

Tarikh Pendaftaran : 28 Januari 2020

Tarikh Rayuan/ Walk in : 29 Januari - 28 Februari 2020

Tempoh Pengajian : 2 Tahun 3 Bulan

*SYARAT KEMASUKAN UMUM ⬇⬇⬇

✅ Warganegara Malaysia

✅ Calon mestilah murid yang bersekolah di Sekolah Menengah Kerajaan/Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan di bawah kelolaan KPM

✅ Calon telah menduduki Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) Tahun 2019 yang merangkumi Pentaksiran Bilik Darjah (PBD), Pentaksiran Aktiviti Jasmani, Sukan dan Kokurikulum (PAJSK), Pentaksiran Psikometrik (PPsi) serta Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3)

✅ Calon sihat tubuh badan( tiada sebarang kecacatan atau kecederaan atau sejarah penyakit atau penyakit-penyakit yang mengehadkan, membataskan dan menyukarkan pelaksanaan kerja praktikal dan amali)

✅Calon mestilah TIDAK RABUN WARNA/BUTA WARNA

✅Calon bebas daripada masalah mental

✅Calon BERMINAT dengan program dipohon

Syarat Khusus:- ⬇⬇⬇

✅Calon memperoleh sekurang-kurangnya D bagi mata pelajaran Bahasa Melayu dan Reka Bentuk dan Teknologi / Asas Sains Komputer (Keputusan PT3) dan

✅Calon memperoleh sekurang-kurangnya Tahap 3 bagi mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains, Matematik, dan Reka Bentuk dan Teknologi / Asas Sains Komputer (Pentaksiran Bilik Darjah-PBD)

PROGRAM YANG DITAWARKAN :-

Sijil Vokasional Malaysia;

1. Teknologi Elektronik
  2. Teknologi Pemesinan Industri
  3. Teknologi Penyejukan dan Penyamanan Udara
  4. Teknologi Automotif
  5. Teknologi Kimpalan
  6. Teknologi Sistem Komputer dan Rangkaian
  7. Pengurusan Perniagaan

Sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut berkaitan dengan program yang ingin diceburi,  tuan/puan boleh terus berhubung di talian

09-2225466 (Pejabat)

Laman web: www.kvtaabentong.edu.my

Adakah anda pelajar yang kami cari? Jika ya. peluang untuk permohonan masih terbuka luas untuk anda

JOM MASUK KVTAA

YOUR FUTURE BEGINS HERE